Marine Food About
Marine Food About

O nama

Znanje, inovativnost i iskustvo u kombinovanju različitih kuhinja i stilova je naša najveća prednost. Koncept jelovnika je spajanje kontinentalne i mediteranske gastronomije.

O 1891. godine sagrađena je mala željeznička stanica na pruzi Banja Luka-Dobrljin kao dio planirane otomanske željeznice koja je trebala da poveže zapadnu Evropu sa Turskom. Danas je ovaj objekat od arhitektonsko-istorijskog značaja na listi nacionalnih spomenik.. U duhu očuvanja tradicije zadržano je i ime lokala, a vezu sa prošlim vremenima čuva replikom autentičnog enterijera. Restoran-bar "Mala stanica" nalazi se u gradskoj zoni, na mjestu gdje je željeznička pruga presjecala glavnu saobraćajnicu nekada Carev,Kraljev, pa Titov drum, a danas ulicu Kralja Petra I Karađorđevića, između Prirodno-matematičkog fakulteta i zgrade Vlade RS. Specifičan enterijer koji krasi preko 200 fotografija iz prošlosti Banjaluke pogodan je za održavanje raznih manifestacija, tematskih večeri, poslovnih ručkova ili romantičnih večera.

K oncept restorana "Mala stanica" zamislio je Vlada Simić, poznati srbijanski kuvar koji je svoj pečat ostavio u poznatim beogradskim restoranima. Prvi i jedini restoran u Banjaluci, čiji se koncept zasniva na svjetskom trendu “slow food” ili, u prenesenom značenju “sporom služenju hrane”. To podrazumijeva da se obroci serviraju u nekoliko iznošenja, da bi se moglo probati više raznovrsne hrane uz odgovarajuća vina, a u potpunosti prema ukusu gosta i njegovom trenutnom raspoloženju. Za pripremu hrane koriste se najkvalitetniji sastojci, znanje i umjetnost kombinovanja različitih nacionalnih kuhinja.Najvećim dijelom riječ je francuskoj kuhinji, kombinovanoj sa mediteranskom i istočnjačkom kuhinjom, sa izvjesnim modifikacijama kako bi sve bilo prilagođeno mentalitetu domaćih ljudi. Bogatu vinsku kartu restorana “Mala stanica” čini preko pedeset probranih vrsta vina, a riječ je o najkvalitetnijim malim podrumima i proizvođačima vina. Veoma česti gosti Male stanice su stranci koji često žele probati domaća vrhunska vina, a za domaće goste tu su vina iz Srbije, Španije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Australije, Francuske, Portugala, Čilea, Argentine i Italije.Izbor i pomoć pri sljubljivanju hrane i vina prepustite Damiru Arnautoviću, prepoznatljivom licu restorana.

Blog

„Mjesto za putnike koji se uvijek vraćaju…“

People Say

Dio grupacije MS GROUP COMAPNY